Jouluevankeliumi

Marjutin mukaan

Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Sipiliukselta kävi käsky, että kaikki maailma, paitsi yksityiset terveystalot, saastuttavat kaivosyhtiöt sekä hyvin toimeentulevat keski-ikäiset miehet joiden omaisuus on holding-yhtiöissä ja vakuutuskuorissa, oli verolle pantava. Ja tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta Sipiliuksen ollessa maaherrana.

Ja niin lähtivät Maria, joka oli raskaana, ja hänen silloinen avopuolisonsa Joosef Puistolaan, Helsingin pitäjän lähiöön, sillä heillä ei ollut enää varaa asua Kalliossa, joka oli urbaani ja chik. Ja Maria sanoi Joosefille: “Katso, Pyhä Henki tuli minun päälleni ja teki minut raskaaksi”, sillä hän piti Joosefia vähän tyhmänä.

Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja he ajoivat Peijakseen, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Ja kaikki kerääntyivät heidän ympärilleen ja riemuitsivat, sillä joku muu ottaisi nyt vastuun ja ajattelisi heidän puolestaan.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä Suuntimopuistossa vartioimassa laumaansa nollasopimuksella. Yht’kkiä heidän edessään levitoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, sillä Sipilius oli poistanut subjektiivisen päivähoito-oikeuden ja Rouvan enkeli oli joutunut jäämään kotiin kakaroita vahtimaan. Ja enkeli sanoi heille:

“Katso (mutta älkää nyt helvetissä toljottako). Kukaan ei ole teitä vapauttaman, vaan teidän on itse se tekemän. Totisesti minä sanon teille: Teidän niin sanottu Vapahtajanne olisi 82% todennäköisyydellä huomionhakuinen narsisti, joka epäpätevyyttään olisi teidät perikatoon syöksemän, sillä poliittinen järjestelmänne suosii heidän kaltaisiaan. Menkää ja ottakaa itseänne niskasta kiinni, lopettakaa se henkilöpalvonta ja ajatelkaa omilla aivoillanne, senkin lampaat.”

Ja niin paimenet menivät ja perustivat työväenliikkeen.

Ja niin lampaat, jäätyään ilman paimenia, menivät ja perustivat uskonlahkon.

Ja niin enkeli meni oluelle. Puff.

Ja mikään ei ollut niin kuin Sipilius oli ennen vaaleja luvannut.

_______________________________
Hyvää vastuusta vapautumisen juhlaa.


Kirjoitus julkaistu alunperin Facebookissa 23.12.2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *