Oikeus omaan kehoon

Trigger warning: seksi, raiskaus, rumat sanat, ironia

Eduskunnan naisverkosto on jättänyt lakialoitteen, jossa vaaditaan, että rikoslakiin lisätään raiskauksen keskeiseksi määritelmäksi suostumuksen puute.

Sivistynyt ihmisoikeuksien ja tasa-arvon kannattaja, joka tosin hieman naiivisti on tuudittautunut ajatukseen, että hei mehän eletään niinku tavallaan oikeusvaltiossa, tässä vaiheessa havahtuu kysymään, että miten helvetissä raiskauksen määritelmä ei jo ole suostumuksen puute, ja korjatkaa se ja vähän äkkiä, senkin pässit.

No, ei se näinkään räikeän ihmisoikeusepäkohdan korjaaminen laissa niin yksinkertaista ole. Nähkääs kun pitäisi muutamakin etuoikeutettu mies ensin vakuuttaa siitä, että ihan totta naisen keho ei enää ole sun omaisuutta, vaikka ehkä isoisäsi omaisuutta olikin.

Oikeusministeri Häkkäsen mielestä on elämälle vierasta, että kumppaninkin pitäisi olla suostuvainen seksiin. Siis kenen elämälle, Häkkäsenkö? Sanoinko jo että Häkkänen on Suomen oikeusministeri?

Ja kyllä on Törhöselläkin vaikeaa. Mistä voi rehellinen elokuvataiteen professori tietää mitenkä päin tässä pitäisi olla, kun standardit randomisti muuttuilee noin vain, ja katkaisijasta kääntämällä naisillekin tuli yhtäkkiä ihmisarvo. Eihän sellaiseen nyt voi tavallinen heteromies varautua. Sitä paitsi maailma nyt vaan on seksistinen ja mä vaan niinku objektiivisena taiteilijana silleen kuvaan maailmaa ja täytyyhän sitä varten vähän kenttätutkimusta tehdä heh heh MÄ OON GALILEO GALILEI.

Onneksi Törhöstä kuitenkin varjeltiin uransa loppuun asti. Nyt vanhoilla päivillä voidaan vähän paheksua. Koska kuitenkin no hei kohtuus kaikessa ja sentään miehen ura ennen naisen ihmisoikeuksia.

Naisen kehon omistaminen on ollut patriarkaalisen yhteiskunnan etuoikeutetun puoliskon saavutettu etu, ja nyt kun ollaan viimein havahtumassa siihen, että oho muuten, ehkä jokaisella pitäisi tosiaan olla oikeus ihan itse määrätä omaan kehoonsa kohdistuvasta koskettelusta, alkavat käppäukkelit oikeiden argumenttien puutteessa nönnöttää, että no milläs todistat oliko suostumus, ja pitääkö tässä alkaa sopimuksia allekirjoittamaan ennen panemista, hö höö.

Joillekin miehille on ennenkuulumatonta, että heidän pitäisi ihan oikeasti olla kiinnostunut siitä, haluaako se kumppani vai ei. Mahtaa olla huonoa seksiä, tuli vaan mieleen.

Käppäukkeleiden hiekkalaatikkologiikalla rikoslaista pitäisi poistaa kaikki sellaiset rikokset, joita voi olla vaikea todistaa ilman todistajaa tai fyysistä todistusaineistoa. Kuten nyt vaikka esimerkiksi, sanotaanko, niskoittelu. Että bodycamiako tässä pitäisi alkaa käyttämään 24h, että voisin todistaa että en kieltäytynyt antamasta poliisille henkilötietojani, häh, kelatkaa nyt vähän tyypit.

Mutta arvatkaapa mitä. Sitten kun rikoslain raiskauksen määritelmä korjataan, esimerkiksi 10-vuotiaaseen yhtyminen on lähtökohtaisesti raiskaus, eivätkä raiskaaja tai hovioikeuden oikeusoppineet voi enää trollailla, että eeikä ollut raiskaus koska se 10-vuotias varmaankin halusi sitä, eihän se edes juossut karkuun.

Ja sitten on ihan se asian ydin, eli valtakunnan ylin käyttäytymisohje. Laki.

Laki puuttuu sellaiseen käyttäytymiseen, jolla voi aiheuttaa vahinkoa muille. Kuten vaikka siihen, että tunget peniksesi ihmiseen, joka ei sitä sinne halua. Kun laissa sanotaan, että niin ei saa tehdä, kukaan ei voi enää teeskennellä, että aijaa en mä tienny.

Laki antaa vahvan moraalisen viestin. Laki vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen. Jos laissa väännetään seksuaalinen itsemääräämisoikeus rautalangasta, ihmiset alkavat vähitellen kunnioittaa seksuaalista itsemääräämisoikeutta, toisten ja omaansa. Lain pitää sanoa, että ihmiseen kajoaminen ilman hänen suostumustaan on väärin. Tämä on ensisijaista. Toissijaista on, lisääkö laki raiskaustuomioita. Jos tätä on jotenkin vaikea tajuta, pysähdy hetkeksi ja mieti.

No öö mistä sit voi tietää mikä on raiskaus ja uskaltaako tässä naisille enää puhuakaan?!!

Raiskaus on, jos harrastat seksiä ihmisen kanssa, joka ei sitä halua.

No öö mistä sit voi tietää haluaako toinen vai ei?!!

Jos kumppanisi ei vaikuta selvästi innostuneelta, kysy. Jos hän ei vastaa kysymykseen selvästi myöntävästi, silloin vastaus on ei.

Aika yksinkertaista, vai mitä?

Jos tunnetaitosi ovat niin kehittymättömät, että et erota innostunutta ja ei-innostunutta ihmistä toisistaan, kannattaa varmaan hakea ammattiapua.

Seksuaalinen itsemääräämisoikeus kuuluu ihan jokaiselle. Jokaisella on oikeus päättää, kuka hänen kehoonsa saa koskea ja millä tavalla. Myös sinulla.

Lopuksi pieni empatiaharjoitus heille, joille suostumuksen käsite on vaikea ymmärtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *